Het belang van een goede zuurbalans

Als u graadmeters zoekt die iets kunnen zeggen over de algemene gesteldheid van uw gezondheid, overweeg dan eens uw zuurgraad op te meten. Deze zuurgraad, ook wel zuurbalans genoemd, kan worden gemeten aan de hand van de pH-waarde. Uiteraard is een gezond niveau van de zuurgraad belangrijk. Als u namelijk te zuur bent, dan wordt hierdoor een extra snelle veroudering veroorzaakt. Een neutrale pH-waarde is vanzelfsprekend het beste. De vraag is alleen: hoe komt u achter uw zuurbalans? En op welke manier kan deze balans hersteld worden? Lees verder om meer informatie hierover op te doen en schakel vervolgens een Ayurvedische specialist in.

Meet uw zuurbalans met een meetstrip

Vermoedt u dat er verzuring gaande is in uw lichaam? Dan is het eerst belangrijk om uw veronderstelling te toetsen. Gelukkig zijn er speciale meetstrips beschikbaar waarmee dit mogelijk is. Deze handige strips geven u nauwkeurige resultaten over de pH-waarde. Besef daarbij dat deze waarde kan worden aangegeven door een getal van 0 tot 14, waarbij 14 het minst zuur is en 0 het zuurst. De waarde van een mensenhuid ligt normaliter op ongeveer 5,5. En ter indicatie: citroensap heeft meestal een waarde van 2.

Middelen om mee te ontzuren

Mocht u inmiddels hebben aangetoond dat uw zuurgraad niet in orde is, dan wilt u natuurlijk ook weten op welke manier u uw lichaam kunt ontzuren. Welnu, er zijn verschillende middelen die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Zo zijn er speciale voedingssupplementen op de markt die de pH-waarde helpen te herstellen en vervolgens ook nog eens bewaken. Doorgaans bevatten deze supplementen een aantal belangrijke vitaminen, enzymen, aminozuren, mineralen en antioxidanten. Verder zijn de zogeheten PH Correct Tabletten veelgeprezen om de manier waarop deze de zuurgraad weten te herstellen of op het juiste niveau te houden. Deze tabletten kenmerken zich door de sterke mix van calcium, kalium, magnesium en vitamines C en D waardoor de collageenvorming wordt bevorderd en uw cellen worden beschermd tegen oxidatieve stress.

Bestel producten voor een betere zuurbalans bij een specialist

Heeft u interesse in producten om uw zuurbalans te meten en zo nodig helpen herstellen? Dan raden we u in ieder geval aan uw producten aan te schaffen bij een bedrijf dat zich aantoonbaar heeft bewezen op het gebied van de Ayurvedische producten. Enerzijds is dit omdat van een dergelijke specialist verondersteld mag worden dat deze de best mogelijke producten in huis heeft. Daarnaast heeft zo’n expert zonder twijfel ook de wijsheid in pacht om voor iedere specifieke situatie de juiste producten aan te bevelen. Wij hopen dat de tips uit dit blog er aan bijdragen dat u weet hoe u uw zuurbalans kunt meten en zo nodig kunt herstellen.