darmklachten

Verschillende zelftests voor ontlastingonderzoek

Heeft u vaak last van darmklachten zoals winderigheid, een opgezette buik, afwijkende ontlasting of buikpijn? Dit soort klachten zijn erg vervelend en kunnen verschillende oorzaken hebben. Door een proffessioneel ontlastingsonderzoek te laten afnemen achterhaalt u snel de oorzaak van uw darmklachten en kunt u deze op de juiste manier bestrijden. Wij vertellen u over een aantal soorten ontlastingsonderzoek en welke tests het meest passend zijn voor uw klachten.

Darmparasieten test

Wanneer u last heeft van vermoeidheidsklachten, een wisselend ontlastingspatroon of lang aanhoudende darmklachten, kan dit wijzen op de aanwezigheid van darmparasieten. Ook is het verstandig om een darmparasieten test te doen wanneer een van uw gezinsleden besmet is met een darmparasiet.

Darmflora test

In uw darmen bevinden zich ongeveer anderhalve kilo aan bacteriën! Deze bacteriën, ook wel microbiota genoemd, ondersteunen uw spijsvertering en doen veel goeds voor uw lichaam. Heeft u na het eten van vette voeding last van misselijkheid of een vol gevoel in uw maag? Of heeft u na het eten pijn aan uw rechter ribbenoog en last van een plakkerige, vette ontlasting? Dan is er mogelijk een verstoring in uw darmflora. In dit geval is het darmflora pakket voor u een geschikte test. In sommige gevallen kan uw darmflora ook verstoord zijn na het ondergaan van een antibiotica kuur.

Glutensensitiviteit test

Heeft u vaak pijn rond de navel, zure oprispingen in de slokdarm en of een zwaar gevoel in de maag? Mogelijk heeft u dan een glutensensitiviteit of glutenintolerantie. Glutenintolerantie heet ook wel coeliakie. Coeliakie is een chronische ontstekingsziekte die ontstaat in reactie tot gluten. Van de Nederlanders heeft gemiddeld 1 op de 100 mensen deze ziekte. Toch weten de meeste mensen niet dat ze coeliakie hebben. Denkt u dat u misschien glutensensitief bent? Blijf dan niet te lang met deze vervelende klachten rondlopen en doe een glutensensitiviteit test.

Blijf niet te lang rondlopen met darmklachten

Darmklachten zijn erg hinderlijk. Het is daarom aan te raden om bij klachten snel een ontlastingsonderzoek te laten doen, wanneer de oorzaak van uw darmklachten duidelijk is dan kunt u deze in samenwerking met een arts vaak snel verhelpen of verminderen. Twijfel niet en bestel snel uw ontlastingsonderzoek bij een professional!