Voor het eerst naar de sauna

Kun jij niet wachten tot de wellness centra open gaan, en je weer naar de sauna kunt? Dat kunnen we heel goed begrijpen, want een bezoekje aan de sauna is toch wel de ultieme manier om even helemaal tot rust te komen. Wellicht is deze rust juist de reden dat je het voor het eerst eens wilt proberen. Als dat het geval is, geven we je graag 3 handige tips voor je eerste saunabezoek. Is zo’n wellnesscentrum eigenlijk helemaal niets voor jou, en wil je veel liever je rust thuis vinden? Neem dan eens contact op met een specialist in wellness voor thuis, en vraag naar een sauna voor in je eigen achtertuin!

Tip 1: laat je rondleiden

Wanneer je voor het eerst naar de sauna gaat, kan het aanbod wellicht wat overweldigend zijn. Er zijn namelijk vaak veel verschillende ruimtes, waar overal een andere sauna te vinden is. Zo zijn er wellicht een zoutsteensauna, een stoomcabine, een infraroodsauna en verschillende kruiden sauna’s. Wat elk van die sauna’s precies inhoudt, en wat het met je lichaam doet, wordt duidelijk gemaakt tijdens een rondleiding. Ook wordt in zo’n rondleiding uitgelegd welke andere voorzieningen het wellness center eventueel heeft, zoals hottubs.

Tip 2: met of zonder badkleding

In de meeste sauna’s is iedereen bloot. Echter kunnen we het ons voorstellen dat dit voor je eerste keer misschien een grote stap is. Veel wellness centra kwamen hier ook achter, en organiseren daarom zo nu en dan speciale badkledingdagen. Dit zijn dagen waarop alle bezoekers toch badkleding dragen, ook als de sauna normaal gesproken alleen bloot bezocht wordt. Vooral voor een eerste keer voel je je dan toch wat comfortabeler. Ga je wel voor het eerst naar de sauna wanneer er geen badkleding gedragen wordt? Maak je er dan vooral niet te druk om dat je naakt bent. Je zult al snel merken dat niemand er zich iets van aantrekt.

Tip 3: goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook wanneer je voor het eerst naar de sauna gaat! Doe daarom vooraf wat onderzoek. Kijk op het internet wat de sauna waar je naartoe gaat allemaal te bieden heeft. Hier kun je wellicht ook wat recensies lezen. Zo kom je erachter of de sauna mooi schoon is, en de bezoekers zich er comfortabel voelen. Zorg ook dat je de juiste spullen meeneemt. Denk hierbij aan een badjas, slippers en een handdoek. Zo voorkom je dat je die op in het wellnesscentrum zelf moet kopen of huren. Neem ook een extra handdoek mee om je na afloop af te drogen. We raden je af om sieraden om te doen. Deze kunnen namelijk heel warm worden, wat niet prettig aanvoelt.

Liever thuis ontspannen?

Het is ontzettend belangrijk om op tijd je rust te nemen. Zo voorkom je niet alleen lichamelijk klachten, maar ook problemen zoals bijvoorbeeld een burn-out. Is een bezoek aan een wellness center toch echt niets voor jou, en wil je veel liever thuis ontspannen? Neem dan contact op met een specialist die een sauna in je eigen achtertuin kan plaatsen!