Een goede nachtrust

Kunt u zich niet meer herinneren wanneer u voor het laatst een goede nacht slaap gehad heeft? Dat is niet alleen ontzettend vervelend, maar kan ook een grote impact hebben op uw gezondheid! Daarom geven we u graag een aantal tips die u kunt gebruiken om ongestoord te slapen. De basis voor onze tips hebben we gevonden in de ayurveda. En naar onze ervaring werkt het echt!

Kies voor routine

Routine wordt vaak gezien als negatief. De ‘dagelijkse sleur’ wordt het ook wel genoemd. Wij hebben daarentegen gemerkt dat dit helemaal niet waar is! Het ontwikkelen van een dagelijkse routine waar u zich prettig bij voelt, heeft een grote impact op uw nachtrust. Een van de belangrijkste aspecten is om altijd op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en weer op te staan. Uw lichaam went vanzelf aan de routine, en past zich hieraan aan. Is het bijna ‘bedtijd’? Dan wordt u vanzelf moe!

Voorbereiden voor het slapen

Bereid u voordat u gaat slapen goed voor. Dan bedoelen we naast de voorbereidingen die u ver van tevoren treft, zoals het kopen van een goede matras, ook de dagelijkse avondroutine. Wanneer u erg veel moeite hebt met in slaap vallen, is het aan te raden om ‘s nachts een glas warme melk te drinken met een teentje knoflook, of met een speciale biologische ghee. Het klinkt wellicht niet heel erg smakelijk, maar u zult ongetwijfeld merken dat u veel sneller in slaap valt en bovendien minder vaak midden in de nacht wakker wordt.

Rustige dromen met aromatherapie

Wanneer u wel in slaap kunt vallen, maar u door onrustige dromen of zelfs nachtmerries niet uitgerust wakker wordt, kan aromatherapie de uitkomst bieden. We raden u aan om op zoek te gaan naar een aroma-verdamper, en prettige geuren in uw slaapkamer te verdampen. Er zijn zelfs speciale geuren die rustige dromen kunnen stimuleren. Dit zijn meestal fruitige melanges die ontspannend werken. Hiermee wordt u elke ochtend ongetwijfeld helemaal ontspannen wakker!