Wij van Fysiotherapie Veenendaal helpen u natuurlijk graag bij al uw klachten.
Toch geloven wij in de spreuk: voorkomen is beter dan genezen.
Een van de meest voorkomende sportblessures die wij voorbij zien komen, komt door het dragen van verkeerde schoenen tijdens het hardlopen.

De juiste schoenen redden je knieƫn.

Bent u een man en wilt u goede sportschoenen zoeken? denkt u dan eens aan de ondersteunende zolen.
Demping is in een heren hardloopschoen essentieel.
Op deze manier wordt de klap die de zwaartekracht u meegeeft tijdens het hardlopen gedeeltelijk opgevangen door de schoen.
Hiermee voorkomt u dat uw knie de gehele klap van de krachtige pas, die u natuurlijk zet, moet opvangen.
Wij raden u dus zeer aan om hier goed onderzoek naar te doen.
Het kiezen van de goede heren hardloopschoenen is dan ook belangrijk!
Bezoek desnoods een podoloog, dat is een gespecialiseerde voetdokter die u kan helpen om de beste schoenen uit te zoeken, of ondersteunende zooltjes mee te geven.

Voordelen van hardlopen:

Maar waarom zou u dan uberhaupt gaan hardlopen? Als dit allemaal zo slecht voor de spieren en gewrichten kan zijn? Harlopen kan vele voordelen hebben. Het is uiterst goed voor het energie niveau. Mits goed gedaan worden de spieren rondom de knie en de enkel sterker gemaakt. Hierdoor hoeft u minder naar de fysio te gaan. Dat scheelt u weer een bezoek. Wij raden hardlopen iedereen aan.
Wist je bijvoorbeeld dat hardlopen ook als een vorm van meditatie gebruikt kan worden? Het drukke leven even achter ons laten, en de serene rust van de singulaire handeling instappen. Hardloopschoenen voor heren zijn dus echt een goede aankoop, die de duurzaamheid van uw lichaam verhoogt. Wij van Fysio Veenendaal kunnen het u niet genoeg aanraden. Er zijn vele andere vormen van wellness. bekijk deze ook eens op onze site.