biologisch slapen

Kies voor een handgemaakt en 100% biologisch matras

Wilt u uw leven verduurzamen? Dat kan natuurlijk met energiebesparende maatregelen in uw huis. Maar dat kan ook door uw slaapgedrag te veranderen en uw nachten door te brengen op een futon matras. Een type matras dat een hype is in Japan en dat ook veel verkocht wordt in Nederland. De futon matras heeft veel biologische voordelen. Kortom: biologisch slapen bij Futon Factorij.

Licht en stevig futon bed

Een futon bed is licht en toch stevig. Daarnaast is het bed zeer zacht. Een goede nachtrust heeft u in een comfortabel bed. U rust beter uit en lichamelijke ongemakken doen zich dan minder snel voor. Het loont dus de moeite om een futon bed uit te proberen.

Biologisch katoen

De hele futon is gemaakt van biologisch katoen. Het katoen voor de matrasvulling komt uit India en die voor de hoes uit Turkije. Beide soorten katoen hebben G.O.T.S. certificaat. Dat staat voor Global Organic Textile dat standaard wordt gegeven aan producten van biologische grondstoffen die milieuvriendelijk zijn geproduceerd zonder dat daar kinderarbeid bij aan te pas komt.

Verschil met niet-biologisch katoen

Het verschil met niet-biologisch katoen is groot. Voor de niet-biologische soort is super veel water nodig om het katoen te telen. En het kost ook nog eens tonnen aan pesticiden. In een land als India, de grootste katoenproducent ter wereld, is plusminus negentig procent van de katoenplanten genetisch gemanipuleerd. Daar is dus bij de futon matrassen geen sprake van.

Eenvoudig onderhoud van de futon

Het fijne van een futon is dat deze vocht opneemt en lucht doorlaat. Hiervoor hoeft u slechts twee keer per week het matras even te laten luchten. Dat doet u door het beddengoed eraf te halen en te laten luchten in de buitenlucht en de zon. U kunt de futon ook met een mattenklopper uitkloppen. U kunt dit overigens ook doen met een echte futon tataki. Zo behoudt u in 10 jaar zeker driekwart van de originele dikte van de futon.

Futon kopen

Investeert u ook graag een bescheiden bedrag in biologisch slapen op een futon matras? Ga dan naar Futon Factorij. Hét adres voor biologisch slapen!

Kijk voor meer interessante gezondheidsblogs op onze blogpagina.