Behoort u tot de talloze patiënten die pijnklachten hebben en al het mogelijke heeft geprobeerd om ervan verlost te raken? Dan is shockwave therapie de mogelijke oplossing. Shockwave therapie is een zeer succesvolle methode gebleken om de pijn te behandelen.

Succesvolle shockwave behandelingen

Tot op heden zijn de verschillende indicaties en blessures met succes behandeld. Bijvoorbeeld Chronische pijn veroorzaakt door ontstekingen of verkalking van pezen of van de slijmbeurs, verkrampte spieren of spierknopen (triggerpoints), schouderklachten met of zonder kalkafzetting op de pezen, tenniselleboog en golfersarm, achillespeesblessure, hielpijn (hielspoor), knieschijfpeesblessure

Hoe ziet een shockwave behandeling er uit?

Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de fysiotherapeut gelokaliseerd. Bij Fysio Dynamic wordt meestal aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Nadat de diagnose gesteld is en gebleken is dat shockwave therapie in aanmerking komt, wordt het pijngebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Dit gebeurt met behulp van een ‘ behandelpistool’ of ‘behandelkop’. De hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Op die manier wordt het herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd. Met andere woorden, shockwave therapie heeft alles te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het lichaam.
Voorde